Onderwerp: Jasmijn in parfum

  1. #1
    Laxmi
    Guest

     Jasmijn in parfum

    Jasmijn wordt terecht ‘de bloem der bloemen’ genoemd. Dat mag ook wel met zo’n naam: het Perzisch woord yasmin betekent ‘geschenk van God’. Jasmijnbloemetjes zijn meestal wit, klein en stervormig.

    Oorspronkelijk groeide de bloem in de bergen van India. Waarschijnlijk is het daarna naar Noord-Afrika en Spanje geïmporteerd......
    Tegenwoordig komt de meeste productie van jasmijn uit India en Egypte. Verder komt het uit China, Italië en Turkije.

    Jasmijn is een heel belangrijk ingrediënt in de parfumindustrie.
    Daar waar jasmijn de King of Flowers wordt genoemd, is de roos de Queen of Flowers. De combinatie roos en jasmijn is een favoriete combinatie voor vele parfumeurs.
    Letterlijk duizenden parfums zijn er te noemen waar jasmijn in wordt gebruikt.

    Behalve in parfums wordt jasmijn vooral in Azië ook gebruikt in voedselindustrie. Als geurende smaakstof in eten en thee.

    Lees het hele artikel op:
    http://www.beautyjournaal.nl/2012/06/jasmijn/
    Laatst aangepast door Laxmi : 17-06-12 om 00:16



.





WERELDWIJZER AGENDA
MEI 2013
Peiling: Waar kan een Wereldwijzer evenement het beste plaatsvinden?
Wereldwijzer Reis Awards 2013: Nominatie Rondes
Scandinavië Reisquiz
JUNI 2013
Wereldwijzer Reis Awards 2013: Finale Stemrondes

WERELDWIJZER VOORDEEL
10% korting op je reisverzekering
10% korting op buitenlandse SIM kaarten