STEL EEN VRAAG | ACTIVITEIT | TOPICS

statistieken toerisme

 1. #1
  Lid sinds
  28-12-2011
  Reacties
  10

   statistieken toerisme

  Hallo allemaal,

  Ik doe op dit moment een schoolonderzoek over:

  De mogelijkheden Braziliaanse reizigers onder te brengen in Centraal Amerika (met name Costa Rica, Panama en Nicaragua).

  Ik kan weinig tot geen data vinden over het huidige aantal Brazilianen die daar naartoe gaat op vakantie, hun gemiddelde bestedingen etc etc etc.

  Zijn er mensen die me wellicht kunnen helpen?

  Alvast heel erg bedankt!

 2. #2
  sole89 sole89 is offline TunesiŽ fan!

  Lid sinds
  26-01-2011
  Locatie
  Granada, Nicaragua
  Reacties
  396

   Re: statistieken toerisme

  Hola,

  Interessant onderzoek, maar lijkt me inderdaad heel moeilijk om aan informatie en gegevens te komen. Ben je op dit moment ook in Panama, Costa Rica of Nicaragua? Dat maakt het sowieso al iets makkelijker om naar instanties te gaan voor info en interviews en om eventueel enkele Brazilianen te interviewen, al zou ik niet weten waar je die kan tegenkomen.

  Ik kan je helpen aan wat toerisme statistieken over Nicaragua. Hier worden o.a. het aantal Brazilianen vermeldt die Nicaragua bezoeken en ook hoe ze het land binnenkomen. Maar andere gegevens, bijv. bestedingen en gedrag etc. worden allemaal gegroepeerd tot Zuid-Amerika.
  http://www.intur.gob.ni/estadisticas.php

  Als ik jou was zou ik INTUR even bellen en mailen om te vragen of ze jou kunnen helpen. Ook verschijnt binnenkort het rapport met de statistieken van 2011, misschien dat ze je die ook alvast kunnen geven. Verder zou ik ook (als je dat nog niet gedaan hebt) contact opnemen met Instituto Costarricense de Turismo (ICT), Autoridad de Turismo Panama, CANATUR en EMBRATUR. Via Mintel, een toerisme database, heb ik nog een uitgebreid rapport gevonden over Brazil Outbound, die ik je wel wil sturen.

  Persoonlijk denk ik dat je je onderzoeksvraag makkelijker en haalbaarder moet maken. Kies bijvoorbeeld maar 1 land (want Nicaragua bijv. is zo anders dan Costa Rica) en specificeer "mogelijkheden". Misschien een idee om het accent te leggen op de Braziliaanse outbound en daar vanuit te kijken welk land in Centraal Amerika het meest aantrekkelijk voor Brazilianen is om te bezoeken.

  Heel veel succes!
  Sole


STEL EEN VRAAG | ALLE ACTIVITEIT - ACTIEVE TOPICS
Over ons
Ons Team
Helpdesk
Persberichten
Samenwerkingen
Aanmelden
Gratis Forumaccount
Reisaccount