STEL EEN VRAAG | ACTIVITEIT | TOPICS

een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

 1. #1
  helena bajai Guest

  Smile een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Hallo allemaal!

  Ik ben zelf in NL tot november aan het werk en ik zou graag vanaf december 2012 of januari 2013 naar Aruba toegaan voor een paar maanden om te overwinteren en om te werken. Ik ben al eerder op Aruba geweest maar dit was dan voor een vakantie en nu wil ik er eigenlijk een soort van langdurige vakantie van maken.
  Weet iemand waar ik een studio of een kamer of appertement kan huren tegen een redelijke prijs voor een paar maanden?
  of kwa werk wat de opties zijn? ikzelf werk hier in de horeca en ik weet dat ik daar dan ook zo aan de slag kan maar is er iemand die er ervaring mee heeft?

  Eigenlijk zijn alle tips en adviezen welkom!!

  Groetjes

 2. #2
  Lid sinds
  24-04-2012
  Reacties
  6

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  De prijs van een huurwoning ligt ongeveer tussen de 500 - 2000 dollar per maand.

  De prijs is vooral afhankelijk van de locatie. Oranjestad is bijv. duurder dan Noord.

  Wat voor eisen stel je aan het apartement? Hoeveel kamers ect.?

 3. #3
  helena bajai Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Hi,

  Dank je voor je reactie!
  Wat ik graag wil is iets in noord want wil graag voor een paar dgn in de week iets in de horeca zoeken daar. Ik ben al blij met een kamer met keuken en douche snap je. Het hoef niet groot te zijn als maar comfortabel is voor die maanden.

  Groetjes

 4. #4
  Lid sinds
  24-04-2012
  Reacties
  6

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Ok,

  Om een (tijdelijke) verblijfsvergunning te krijgen zal niet moeilijk zijn. Echter is het wel lastig om een werkvergunning te krijgen.

  http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=70168

  Oud topic, maar geeft misschien wat meer info.

  Als je wat meer informatie hebt en echt op zoek bent naar een huurwoning kun je mij altijd mailen: droomhuisadviseur@gmail.com

  MvG

 5. #5
  grumpy Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Verblijfsvergunning voor max. 6 maanden is geen probleem. Als je Nederlander bent, kun je op een toeristenvergunning hier verblijven. Denk eraan dat je je retourticket meeneemt en een antwoord klaar hebt indien de douane vraagt waar je die periode van gaat leven, want ze worden steeds strenger de laatste tijd.
  Een werkvergunning kun je rustig vergeten, worden momenteel alleen nog maar in hele sporadische gevallen verstrekt. Als je hier eenmaal bent kun je bij horecagelegenheden binnenlopen en kijken of ze iets voor je kunnen doen, op zich zijn ze altijd wel geinteresseerd in uit NL afkomstig, ervaren horeca personeel, maar wees dus niet verbaasd als je vanwege een ontbrekende werkvergunning wordt afgewezen. Voor een paar maanden een vergunning proberen aan te vragen is zinloos. De eerste vergunning duurt min. 6 maanden, is duur en zowel voor werkgever als werknemer een heel gedoe.

 6. #6
  helena bajai Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Hey,

  Dank je voor je reactie! hoezo heb ik een toeristenvergunning nodig als ik voor een paar maanden heenga? en ik heb geen idee wat ik tegen de douane moet zeggen...tja gewoon de waarheid toch een langdurige vakantie..zij hoeven toch niet te weten dat ik er een paar dgn in de week bij wil werken in de horeca om zo de kleine dingen te bekostigen whahaha was wel van plan om idd de horecagelegenheden binnen te stappen en te vragen voor werk want dat lijkt mij het beste!
  Woon jij zelf op Aruba?

 7. #7
  grumpy Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Als toerist met een Nederlands paspoort mag je 180 dagen per kalenderjaar hier verblijven, niet langer, dat is dus een toeristen-verblijfsvergunning. En inderdaad vooral niet zeggen dat je werkplannen hebt, want dan wordt je sowieso meteen teruggestuurd als je een beetje pech hebt. Je mag nu eenmaal zonder werkvergunning niet werken. Soms gebeurt het, maar dat hangt af van de reiziger en welke indruk zij of hij maakt, dat de douane wil weten hoe je een langdurig verblijf denkt te gaan betalen, bijv. met creditcard of meegenomen geld (ook weer niet te veel, je mag maar een beperkt bedrag invoeren). Als je een retourticket hebt voor over een half jaar kunnen ze zich afvragen hoe je dat gaat doen. Hoeft niet hoor, het kan ook zijn, dat ze je zonder meer doorlaten, maar ik waarschuw maar even. Soms wil de douane weten of je bijv. familie hebt op het eiland waar je bij gaat wonen en je moet op je waiver ook invullen waar je verblijft. Ze zijn wat strenger geworden de laatste tijd, zeker bij alleenreizenden, is mijn ervaring, je kunt dus maar beter voorbereid zijn. Ik woon inderdaad al zo'n 10 jaar op Aruba.

 8. #8
  helena bajai Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Het is zowiezo prettig om de verhalen te horen van iemand die er al een tijd woont. Hoe jij erbij om daar te gaan wonen en wat voor werk doe jij daar als ik vragen mag?

 9. #9
  grumpy Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  We hadden hier al jaren een huis wat we verhuurden en kenden het eiland dus al goed. Persoonlijke omstandigheden deden ons op een gegeven moment besluiten ons hier ook definitief te gaan vestigen.
  Ik zit in de consultancy en heb dan ook veel te maken met wet- en regelgeving, vandaar dat ik me nog wel eens op dit forum meld om mensen te informeren omtrent vestiging of langdurig verblijf.

 10. #10
  helena bajai Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Oh Okť vandaar! Nou mIsschien dat je mij wel kunt en wilt helpen tegen de tijd dat ik daar aankom want zit toch zelf wel tE worstelen met een aantal vragen bijvb bij perle d or Is het goedkoop verblijven maar heb ik weer een huurauto nodig om overal te komen dan wanneer ik centraler zou wonen
  En ja waar haal ik dan de goedkoopste huurauto vandaan? En is het uiteindelijk niet voordeliger om centraal te wonen zodat ik geen huurauto nodig heb of is kopen beter voor die paar mnd? Dat zijn toch vragen waar ik mee worstel en misschien heb jij tips wat betreft kopen of huren en misschien weet jij wel woningen?

  Groetjes

 11. #11
  grumpy Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Nee met een woning kan ik je niet helpen, maar ik zag al dat iemand anders zich hiervoor gemeld heeft. Je vindt ook nogal wat tips daarvoor zowel hier als op het prikbord. Waar je ook woont, je kunt eigenlijk niet zonder auto. Het openbaar vervoer is heel beperkt en je wilt je toch kunnen verplaatsen. Een fiets is geen optie, veel te gevaarlijk en alleen maar geschikt voor echt kleine afstanden in de stad. Ik durf niet te zeggen bij welke verhuurder je het beste uit bent op dit moment, ik hoor zoveel verschillende berichten. Let wel op dat het een verhuurder is die ook auto's mag verhuren en niet een soort van rare leaseconstructie erop na houdt, dat kan een hoop ellende met verzekering opleveren. Een verhuurauto moet altijd een 'V' in zijn nummerbord hebben. Ook is er in het verleden nogal wat gedoe geweest met malafide verhuurders die bijv. 's nachts de accu uit jouw auto laten stelen en jou dan voor een hele nieuwe op laten draaien, want dat wordt dan niet door de verzekering gedekt, dat soort vervelende dingen. Als wij gasten hebben raden we ze altijd een van de grotere organisaties aan: alamo, budget, hertz, dan weet je zeker dat het netjes verloopt. Maar het zullen niet de goedkoopste verhuurders zijn. Succes.

 12. #12
  Lid sinds
  07-05-2012
  Reacties
  5

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Auto is Gotscha een optie maar neem een goede verzekering!

 13. #13
  Lid sinds
  15-05-2012
  Reacties
  2

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Halo,
  goeie avond,

  ik wil graag contact nemen met studenten die vanuti nederland op aruba hun stage periode voor 5 a 10 mnd willen doen. Ik hebt een apartment die ik alleen met studenten wil verhuren. graag contact opnemen met mij

 14. #14
  Lid sinds
  15-05-2012
  Reacties
  1

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Hallo allemaal!

  Ik wil 6 maanden minimaal gaan werken op Aruba.
  Zijn er nog mensen die een werknemers zoeken en/of een werkplek weten waar personeel gezocht word?
  En zijn er toevallig mensen die weten welke papieren ik nodig heb om 6 maanden te komen werken?

  M.v.g.
  D

 15. #15
  Lid sinds
  15-05-2012
  Reacties
  2

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Hallo iedereen!

  Ik en mijn vriend zullen eind oktober voor een jaar naar Aruba vertrekken.
  Ik zag hieronder al dat het moeilijk word om werk te vinden, maar misschien toch wat tips voor mij? wij zullen namelijk in Aruba ingeschreven worden zal het hierdoor iets makkelijker zijn? En anders vrijwilligers werk? Hier nog enige tips over?

  Alvast bedankt!!!!

 16. #16
  grumpy Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Dederk: als je geen Arubaanse roots (lees van Arubaanse afkomst of met Arubaanse ouder(s) hebt, dus een werkvergunning moet hebben, moet je echt een functie kunnen vervullen die heel erg nodig is op het eiland, anders kun je het nu wel vergeten. Er worden vrijwel geen vergunningen meer verstrekt, vooral ook omdat door de onzekerheid rondom het voortzetten van de raffinaderij er een grote werkloosheid dreigt op het eiland. Elders op dit forum wordt al uitvoerig stilgestaan bij de voorwaarden die het eiland stelt en anders kun je alles uitgebreid nalezen op www.dimasaruba.com. Ben je medicus, technicus op min HBO+ niveau of financieel specialist op academisch niveau, dan geef ik je nog wel een kans, maar voor lager opgeleiden is Aruba momenteel vrijwel gesloten.

  apasten: vrijwilligerswerk is altijd goed. Je kunt naar de donkey sanctuary (hebben ook een website) die zitten om vrijwilligers te springen en ook het animal shelter op Wayaca is een goed idee als je tenminste van dieren houdt. Er zullen ongetwijfeld ook op andere gebieden vrijwilligers gevraagd worden, ik denk bijv. aan Centro Kibrahacha, een dagopvang van ouderen of Fundacion de nos Comunidad, een voedselbank hier (hebben ook een website), maar daar kan ik verder niet zoveel over zeggen. Als je hier een verblijfsvergunning hebt betekent dat nog absoluut niet dat je ook een werkvergunning krijgt. Het maakt het ook niet gemakkelijker. Je mag immers onder geen beding een arbeidsplaats van een Arubaan innemen en dat wordt beoordeeld door DPL die vervolgens DIMAS adviseert of je een werkvergunning kunt aanvragen, wat overigens allemaal pas kan als je een werkgever gevonden hebt. Die hele procedure duurt maanden, dus als je hier maar een jaar bent zou ik daar niet aan beginnen. Kortom, gun jezelf een plezierige tijd op het mooie Aruba en ga lekker een jaar vrijwilligerswerk doen. Help je anderen mee en voorkom je zelf een hoop stress.

 17. #17
  Lid sinds
  05-01-2012
  Reacties
  31

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Hoi Zowe,

  Ik ben een student die gaat stage lopen in Aruba en opzoek naar een appartement.. Ik zie dat het al een tijdje geleden is, maar ben jij nog op zoek naar studenten?

 18. #18
  Lid sinds
  24-09-2012
  Reacties
  14

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  Hej grumpy,wilt u alstublieft in uw private messages wat plaats maken(door de oude te verwijderen ) want ik moet u iets zeer belangrijks vragen maar hij zegt dat uw quota voor maximum aantal berichten is op en er geen plaats meer is.kontakteer mij zo snel mogelijk alstublieft.

 19. #19
  grumpy Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  mijn inbox is vrijwel leeg, want ik verwijder steeds oude berichten. stuur me een rechtstreeks bericht op livingataruba@hotmail.com, dan kijk ik daar meteen naar.

 20. #20
  grumpy Guest

   Re: een paar maanden Aruba, wie kan mij helpen?

  sry, email adres blijkt niet meer te werken, geen idee waarom. alternatief adres: livingataruba@gmail.com, dat doet het zeker


STEL EEN VRAAG | ALLE ACTIVITEIT - ACTIEVE TOPICS
Over ons
Ons Team
Helpdesk
Persberichten
Samenwerkingen
Aanmelden
Gratis Forumaccount
Reisaccount