Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

+ Reageren + Nieuw onderwerp
 1. #1
  Lid sinds
  13-11-2014
  Reacties
  4

   Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015  Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland
  NEDERLANDS GROOTSTE INFORMATIEDAG OVER VRIJWILLIGERSWERK IN HET BUITENLAND


  Op zaterdag 21 november 2015 kom je in 1 dag alles te weten over vrijwilligerswerk in het buitenland. Meer dan 25 organisaties met vrijwilligersprojecten in het buitenland zijn op deze dag aanwezig. Een evenement dat voor de negende keer wordt georganiseerd en waar verschillende vrijwilligersorganisaties de handen inťťn slaan om al jouw vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland te beantwoorden. Je kunt spreken met oud-deelnemers, presentaties volgen en aan workshops deelnemen.

  - Informatie over de keuze voor vrijwilligerswerk in het buitenland

  - Ruim 25 vrijwilligersorganisaties met projecten wereldwijd voor jong en oud

  - Meer dan 100 projecten wereldwijd

  - Praten met oud-vrijwilligers over hun ervaringen

  - Ook organisaties voor vrijwilligerswerk met christelijke achtergrond

  - Presentaties over projecten waaraan je kunt deelnemen

  - Interactieve workshops over vrijwilligerswerk in het buitenland

  - Informatie over gezondheid in verre landen


  Deze dag krijg je antwoord op o.a. de volgende vragen:
  • Wat houdt het in om als vrijwilliger naar een ontwikkelingsland te gaan en past dit echt bij mij?
  • Welke organisatie past het beste bij mij?
  • Wat moet ik allemaal regelen als ik als vrijwilliger wegga (verzekering, vaccinaties, weblog enz)?
  • Welke bestemming past het beste bij mij?
  • Hoe zit het met de veiligheid als ik naar een ontwikkelingsland ga?
  • Welke projecten zijn er voorhanden?


  In het kort

  Wat: Landelijke Voorlichtingsdag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Waar: Utrechts Stedelijk Gymnasium: Ina Boudier Bakkerlaan 7 te Utrecht

  Wanneer: zaterdag 21 november 2015 van 11:00 tot 16:00 uur (inloop)

  Voor wie: iedereen die geÔnteresseerd is in vrijwilligerswerk, ontwikkelingswerk en eerlijk reizen in het buitenland, van jong tot oud

  Entree: gratis inloop gehele dag, wel online aanmelden

  Verwacht aantal bezoekers: 500


  In samenwerking met:

  - GGD: alles over aanwezige infectierisicoís en advies over de nodige maatregelen  ----------------------------------------------------------------------------

  AANMELDEN

  Toegang is gratis. De Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland bezoeken?

  Meld je hier (gratis) aan!

  ----------------------------------------------------------------------------
  AANWEZIGE ORGANISATIES

  Op deze dag kun je praten met onder anderen (lijst wordt nog aangevuld):


  - Activity International website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika, AziŽ, Midden- / Zuid-Amerika
  Activity International helpt iedereen die plannen heeft voor een bijzondere reis of vakantie. Reizen met iets extra's, waarbij je ervaart hoe het is om op een andere manier dan als gewone toerist te reizen. We hebben een breed aanbod van werkvakanties,vrijwilligerswerk en au-pairwerk in het buitenland.

  - Be More website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika
  Wil jij je grenzen verleggen en je wereld vergroten? Worldmapping neemt jongeren van 14 t/m 18 jaar mee op expeditie naar Afrika, AziŽ & Latijns-Amerika. Vrijwilligerswerk, samenwerken met lokale leeftijdsgenoten, avontuur en nog veel meer! Wil je liever na de middelbare school wat langer weg? Met Be More kan iedereen vanaf 17 jaar als vrijwilliger aan de slag bij een van onze projecten in Afrika en AziŽ.

  - DARE2GO website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika, AziŽ of Latijns-Amerika
  DARE2GO bemiddelt jongeren (18-30) voor 2 maanden of langer naar een project in Afrika, AziŽ of Latijns-Amerika. Wil jij verantwoord en goed voorbereid op reis? Ga dan met ons mee! Zet jouw vaardigheden en talenten in om alles uit je vrijwilligerswerk of stage te halen voor de ander en voor jezelf. Betrouwbaar - Eerlijk - Leerzaam.

  - Doingoood website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika
  Wil jij een verschil maken voor je medemens in Afrika? Wil je op een unieke wijze kennismaken met de lokale cultuur en je steentje bijdragen in een maatschappelijk project? Zet je dan in als vrijwilliger bij een project in Zuid-Afrika, Oeganda, Tanzania, Zanzibar of Malawi.

  - GGD website
  Tips nodig over reisvaccinaties voor je reis, studie of stage in het buitenland? Wij nemen de tijd om elk land van uw reis te beoordelen op aanwezige infectierisicoís en adviseren over de nodige maatregelen. Meestal reist een wereldreiziger low-budget, dit brengt andere risicoís met zich mee. In ons advies houden wij daar zo veel mogelijk rekening mee.

  - Het Andere Reizen website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika, AziŽ, Midden- / Zuid-Amerika
  Daag jezelf uit en ga aan de slag als vrijwilliger, volg een taalcursus of maak een bijzondere reis! Wij bieden projecten aan in Latijns Amerika, Afrika en AziŽ. Wat dacht je van werken in een weeshuis of ervaring opdoen in een kliniek of ziekenhuis? Tevens hebben wij verschillende groepsreizen en organiseren wij jongerenreizen in de zomervakantie. Een unieke ervaring!

  - IBO-Nederland website / profiel / contact
  Projecten in: Europa, Afrika, AziŽ en Zuid-Amerika
  Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je kunt via ons meedoen aan bouw-, ecologische en sociale projecten in meer dan 20 landen wereldwijd. We zijn een organisatie zonder winstoogmerk, dus de kosten voor deelname zijn laag!

  - International Marine Volunteers website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika
  International Marine Volunteers (IMV) is een initiatief van Dyer Island Conservation Trust, in samenwerking met eco-toerisme partners Marine Dynamics Tours en Dyer Island Cruises. IMV biedt het hele jaar door unieke mogelijkheden om met Great White Sharks, Southern Right walvissen en ander zee fauna te werken in het zuidelijke puntje van Zuid Afrika in de prachtige omgeving van Gansbaai.

  - Let's Work, Study & Travel Philipines website
  Projecten in: AziŽ
  Wil jij ook werken in een ontwikkelingsland, stage lopen of onderzoek doen op een van de scholen of binnen 1 van onze projecten in het prachtige land, de Filipijnen? Dat kan. Wij verzorgen voor jou de ideale situatie en tevens krijg je deskundige begeleiding op HBO niveau zodat je leerrendement optimaal is. Voor verschillende studies zijn er diverse mogelijkheden.

  - Mijn Bestemming website / profiel / contact
  Projecten in: Midden- / Zuid-Amerika
  Mijn Bestemming organiseert vrijwilligerswerk, stages, cursussen Spaans, accommodatie in een gastgezin en tours in Peru, Ecuador, Colombia, Panama en Costa Rica. Wij bieden gratis vrijwilligerswerk en je betaalt bij ons alleen voor de verblijfskosten en je Spaanse lessen. Een kleinschalige organisatie die met passie voor het land en oog voor de ervaring van een vrijwilliger aan de slag gaat.

  - Ontmoet Afrika website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika
  Ben je op zoek naar een uitdagend project dat past bij je opleiding en interesses? Wil je zij aan zij leven met de lokale bevolking? Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact komen met de mensen die daar leven. Dit geeft inspiratie en leidt tot betrokkenheid. Daarnaast bieden wij een goede persoonlijke begeleiding zowel vooraf als tijdens je verblijf in Afrika.

  - Projects Abroad website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika, AziŽ, Latijns-Amerika, Oost-Europa
  Projects Abroad is een internationale organisatie die stages en vrijwilligerswerk aanbiedt in vele wereldwijde bestemmingen. Vanaf 16 jaar is het mogelijk om je in te zetten binnen meer dan 140 projecten. Je kunt deelnemen vanaf 2 weken en er zijn geen vaste startdata. Daarnaast worden er ook groepsreizen in de zomervakantie voor jongeren van 16 t/m 19 jaar in vele bestemmingen georganiseerd.

  - SAMEN website / contact
  Projecten in: Afrika, AziŽ, Latijns-Amerika
  SAMEN is een organisatie voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar die geÔnteresseerd zijn in straatkinderen. SAMEN organiseert informatieweekenden, bemiddelt jongeren naar straatkinderenprojecten in Afrika, Zuid-Amerika en AziŽ, en organiseert iedere zomer een groepsreis.

  - Sisiza-Ukusiza South Africa website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika
  Wij creŽren diverse mogelijkheden voor de jongeren van de Tsakane-KwaThema Township bij Johannesburg, waarmee zij uit de negatieve spiraal kunnen stappen. Dit doen wij door samen te werken met jongeren, studenten en alle andere individuele vrijwilligers die graag hun steentje willen bijdragen aan dit doel. Wij bieden vrijwilligerswerk aan, maar ook mogelijkheden voor onderzoek, stage of een tussenjaar.

  - Stichting Weesaapjes website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika
  Stichting Weesaapjes is verbonden aan het Limbe Wildlife Centre in Kameroen, Afrika. Hier worden aapjes die wees zijn geworden liefdevol en professioneel opgevangen. Het uiteindelijke doel is de aapjes weer uit te zetten in een beschermd natuurreservaat! Stichting Weesaapjes heeft een internationaal vrijwilligersproject, waarbij je samenwerkt met locals en vrijwilligers uit de hele wereld.

  - Travel Active website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika, AziŽ, Midden- / Zuid-Amerika, OceaniŽ
  Travel Active biedt vele mogelijkheden in Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika om vrijwilligerswerk te doen, stage te lopen of deel te nemen aan een groepsreis. Dit kan vanaf een periode van 3 weken tot 6 maanden. Je kunt ervoor kiezen om individueel op reis te gaan, met het hele gezin of in groepsverband vrijwilligerswerk te gaan doen. De reisexperts van het vrijwilligerswerkteam zorgen voor een optimale voorbereiding!

  - TunaFish website / profiel / contact
  Projecten in: wereldwijd
  TunaFish is specialist op het gebied van goedkope en flexibele vliegtickets en maatwerk reisverzekeringen, bijvoorbeeld voor vrijwilligerswerk. Daarnaast werkt TunaFish samen met diverse vrijwilligerswerk aanbieders. TunaFish helpt je dan ook graag bij de voorbereiding van je reis!

  - Voluntoura website / profiel / contact
  Projecten in: AziŽ
  Voluntoura begeleidt vrijwilligers, stagiaires, professionals en organisaties bij duurzame ontwikkelingsprojecten in het buitenland. Voluntoura is opgericht vanuit betrokkenheid met Stichting Beetje Beter, een stichting die (kans)arme kinderen in Cambodja naar school helpt. Voluntoura staat voor een persoonlijke en betrouwbare begeleiding van kandidaten bij eerlijke en duurzame projecten in Cambodja.

  - Vrijwillig Wereldwijd website / profiel / contact
  Projecten in: Afrika, AziŽ, Midden- / Zuid-Amerika
  Vrijwillig Wereldwijd begeleid mensen op een persoonlijke manier bij hun buitenland avontuur en ondersteunt projecten in Afrika, AziŽ en Zuid Amerika. Betaalbaar vrijwilligerswerk en stage in het buitenland voor iedereen vanaf 14 jaar.

  - WereldOuders website / profiel / contact
  Projecten in: Midden- / Zuid-Amerika
  WereldOuders biedt structurele hulp aan thuisloze kinderen in 9 landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze liefde, aandacht, scholing en een beroepsopleiding krijgen. Ben je minimaal 21 jaar, minstens een jaar beschikbaar en spreek je Spaans(of dit wil leren), dan kun je in je eigen vak met de kinderen aan de slag en helpen aan een betere toekomst!  ----------------------------------------------------------------------------

  AANMELDEN

  Toegang is gratis. De Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland bezoeken?

  Meld je hier (gratis) aan!

  ----------------------------------------------------------------------------


  Presentaties en Workshops

  Op deze dag kun je diverse informatieve presentaties en workshops bijwonen. Tijden en programma zijn nog niet definitief! Bij binnenkomst ontvang je een infoblad met o.a. het definitieve programma.

  Bekijk het programma in de ochtend, zodat je van tevoren een planning kunt maken voor het bijwonen van presentaties. Wees er op tijd bij, de ervaring leert dat de presentaties snel vol zitten.

  PRESENTATIES


  11:20 - 11:50 uur

  Lokaal 1: Wildlife- en sociale projecten in Afrika, AziŽ of Latijns-Amerika | door Activity International

  Lokaal 2: Werken met straatjongeren in Afrika, Zuid-Amerika of AziŽ. | door SAMEN - Jongeren en straatkinderen


  12:00 - 12:30 uur

  Lokala 1: Aan de slag op een sociaal, educatief, constructie-, medisch of wildlifeproject op maat | door Travel Active

  Lokaal 2: Waarom Vrijwillig Wereldwijd? | door Vrijwillig Wereldwijd


  12:40 - 13:10 uur

  Lokaal 1: Vrijwilligerswerk en reizen in Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika! | door Be More

  Lokaal 2: Vrijwilligerswerk en stages in Afrika, AziŽ of Latijns Amerika | door DARE2GO


  13:20 - 13:50 uur

  Lokaal 1: Vrijwilligerswerk in het buitenland | door Projects Abroad

  Lokaal 2: Studiekeuze en vrijwilligerswerk | door KeuzeCollege  WORKSHOPS


  14:00 - 15:00

  Lokaal 1: Welk project past bij jouw kwaliteiten? | door Stichting Muses

  Lokaal 2: Vrijwilligerswerk in Afrika; welke valkuilen zijn er, en hoe kun je daarmee omgaan? | door Ontmoet Afrika

  ----------------------------------------------------------------------------

  AANMELDEN

  Toegang is gratis. De Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland bezoeken?

  Meld je hier (gratis) aan!

  ----------------------------------------------------------------------------
  Video impressie van een eerdere dag

  OUD VRIJWILLIGERS VRAGENVUUR

  Het publiek stelt vragen aan oud-vrijwilligers. Stel je eigen vragen of luister mee naar de antwoorden op vragen van anderen.


  In de ochtend: 10:50 - 11:10 uur (informatiemarkt en presentaties starten hierna)

  - Arjet: Vrijwilligerswerk in Bali (Via Travel Active)

  - Chantal: Sociaal project in Tanzania (Via Projects Abroad)

  - Sieuwke: Medische kliniek in Ghana (Via Ontmoet Afrika)

  - Sjakkelien: Lagere school in Ghana (Via Ontmoet Afrika)  ----------------------------------------------------------------------------

  AANMELDEN

  Toegang is gratis. De Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland bezoeken?

  Meld je hier (gratis) aan!

  ----------------------------------------------------------------------------

  Name: Image2.jpg
Views: 22117
Size: 330,1 KB  Voorgaande edities
  - Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland Maart 2015

  - Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2014

  - Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland Maart 2014

  - Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2013

  - Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland April 2013

  - Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2012

  - Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland Maart 2012


  .
  Bijgesloten foto's Bijgesloten foto's Klik op plaatje voor grotere versie

Naam: vwd.nov2015.flyer.png
Bekeken: 10404
Grootte: 351,1 KB  
  Laatst aangepast door Nadine : 20-11-15 om 12:15

 2. #2
  Lid sinds
  28-08-2008
  Reacties
  12

   Re: Landelijke Voorlichtingsdag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  hallo, ik werk voor een organisatie in Guatemala en als ik als organisatie mee wil doen, waar kan ik dan terecht voor meer info? dank je wel,groetjes Danielle Tess Unlimited

 3. #3
  Marit Guest

   Re: Landelijke Voorlichtingsdag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Ik wil me graag aanmelden voor deze dag en kom alleen.

 4. #4
  Lid sinds
  20-11-2014
  Locatie
  Tilburg
  Reacties
  18
  Blogposts
  11

   Re: Landelijke Voorlichtingsdag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Hoi

  Stichting Weesaapjes wil zich ook graag aanmelden voor de informatie dag op 28 november in Utrecht.

  Hoe gaat dit ook alweer in zijn werk?

  Groetjes Marieke de Bruijn

 5. #5
  Lid sinds
  27-01-2014
  Reacties
  11

   Re: Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Ik meld mij aan voor de info vrijwilligersdag in Utrecht op 28 november.
  Ik kom alleen.

  Wereldwijzer60

  - - - Updated - - -

  Wat is het adres?

 6. #6
  Lid sinds
  24-08-2015
  Reacties
  1

   Re: Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Ik kom met 3 personen

 7. #7
  Lid sinds
  27-01-2014
  Reacties
  11

   Re: Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Ik meld mij aan voor de Landelijke infodag Vrijwilligerswerk Buitenland op 21 November 2015 in Utrecht.
  Ik heb mij al eerder aangemeld door middel van het formulier, maar krijg geen bevestiging in mijn mailbox, vandaar deze manier.

  Groet

  Wereldreizigster60

 8. #8
  Lid sinds
  19-08-2015
  Reacties
  16

   Re: Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Volgens mij gaat er iets fout met het inloggen;

  Mijn vraag is hoe kan ik met mijn project Boaire Break deelnemen aan deze dag?
  Laatst aangepast door Jeroen : 05-10-15 om 17:35

 9. #9
  Lid sinds
  19-08-2015
  Reacties
  16

   Re: Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  IK zou graag deelnemen aan deze dag. Ik verzorg stages, vrijwilligerswerk en studiekeuze coaching op Bonaire.
  Check: www.bonairebreak.nl

  Graag ontvang ik informatie over de procedure rondom deelname.

  met vriendelijke groeten,
  HJ van DIJK
  Bonaire Break; het tropische tussenjaar
  MAKE PASSION YOUR PAYCHECK

 10. #10
  Lid sinds
  11-07-2002
  Locatie
  Nijmegen, Netherlands
  Reacties
  8.462
  Blogposts
  28

   Re: Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Hallo Harm-Jan,

  Je hebt daar een mail over ontvangen op je HAN adres. Had je die ontvangen?
  Met vriendelijke reisgroet, Jeroen. Wereldwijzer Reiziger.

  Tevreden over de hulp van andere reizigers op Wereldwijzer? Vertel het voort!

 11. #11
  Lid sinds
  11-07-2002
  Locatie
  Nijmegen, Netherlands
  Reacties
  8.462
  Blogposts
  28

   Re: Landelijke Voorlichtingsdag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Citaat Origineel gepost door Stichting Weesaapjes Bekijk Post
  Hoi

  Stichting Weesaapjes wil zich ook graag aanmelden voor de informatie dag op 28 november in Utrecht.

  Hoe gaat dit ook alweer in zijn werk?

  Groetjes Marieke de Bruijn
  Leuk dat jullie er ook weer bij zijn!
  Met vriendelijke reisgroet, Jeroen. Wereldwijzer Reiziger.

  Tevreden over de hulp van andere reizigers op Wereldwijzer? Vertel het voort!

 12. #12
  Lid sinds
  11-07-2002
  Locatie
  Nijmegen, Netherlands
  Reacties
  8.462
  Blogposts
  28

   Re: Landelijke Voorlichtingsdag Vrijwilligerswerk Buitenland November 2015

  Citaat Origineel gepost door danielle_raijmakers Bekijk Post
  hallo, ik werk voor een organisatie in Guatemala en als ik als organisatie mee wil doen, waar kan ik dan terecht voor meer info? dank je wel,groetjes Danielle Tess Unlimited
  Hallo Danielle,

  Er is hierover een mailtje gestuurd naar 'agmschouten'. Mag dat voortaan naar jouw e-mail adres?
  Met vriendelijke reisgroet, Jeroen. Wereldwijzer Reiziger.

  Tevreden over de hulp van andere reizigers op Wereldwijzer? Vertel het voort!


+ Reageren + Nieuw onderwerp

Soortgelijke onderwerpen

 1. Reacties: 0
  Laatste: 12-03-15, 11:26
 2. Wereldwijzer Nieuws: Landelijke Infodag Vrijwilligerswerk in het buitenland
  Christel K in forum Van de Wereldwijzer Redactie
  Reacties: 0
  Laatste: 12-03-15, 11:21
 3. Reacties: 0
  Laatste: 06-03-15, 12:02
 4. 6 november, Leiden: gratis infodag over vrijwilligerswerk in het buitenland
  Projects Abroad in forum Vrijwilligerswerk Informatiedagen
  Reacties: 0
  Laatste: 30-09-13, 16:50
 5. 24 november in Leuven: Infodag over stages en vrijwilligerswerk in het buitenland
  Projects Abroad in forum Vrijwilligerswerk Informatiedagen
  Reacties: 0
  Laatste: 20-11-12, 12:08
STEL EEN VRAAG | ALLE ACTIVITEIT - ACTIEVE TOPICS
Over ons
Ons Team
Helpdesk
Persberichten
Samenwerkingen
Aanmelden
Gratis Forumaccount
Reisaccount