STEL EEN VRAAG | ACTIVITEIT | TOPICS

Met de trein naar Moskou

 1. #1
  Lid sinds
  22-12-2008
  Reacties
  6

  Smile Met de trein naar Moskou

  We (mijn vrouw en ik) gaan volgende maand met de trein van Amsterdam naar Moskou. Heeft iemand dit ooit eerder gedaan? Wie heeft er tips?
  Hans

 2. #2
  Lid sinds
  22-01-2006
  Locatie
  Rotterdam
  Reacties
  42

   Re: Met de trein naar Moskou

  Hallo Hans,

  Ik had er laatst ook naar geïnformeerd, en ik zou dan uitkomen op ongeveer 250 - 300 euro voor een enkele reis naar Moskou, kan dit kloppen? Lijkt me wel een leuke ervaring om het een keer met de trein te doen ipv het vliegtuig (dat wel goedkoper is)
  Ook zou ik dan in bijvoorbeeld een stad als Minsk een stop willen maken en bijv. de volgende dag weer vertrekken, alleen weet ik op dit moment nog niet hoe en wat daarin mogelijk is.

  Gr Richard

 3. #3
  Lid sinds
  22-12-2008
  Reacties
  6

   Re: Met de trein naar Moskou

  Richard,
  Ik ga binnenkort. Ik zal je mijn ervaringen vertellen. De trein kost ongeveer E 400 p.p. op basis van slaaprijtuig. Visum kost nog een keer hetzelfde.
  Groet,

 4. #4
  Lid sinds
  14-03-2009
  Reacties
  1

   Re: Met de trein naar Moskou

  Citaat Origineel gepost door jkvanrossum Bekijk Post
  Visum kost nog een keer hetzelfde.
  Volgens DEZE WEBSITE kost een visum € 35, en geen € 400. Klopt dat dan niet?

 5. #5
  Lid sinds
  22-12-2008
  Reacties
  6

   Re: Met de trein naar Moskou

  Visa is een verhaal apart. Je hebt een visum nodig om Belarus (witrusland) in en uit te gaan op de heenreis en in en uit te gaan op de terugreis. Dat zijn dus twee visa. Dat heet dan geloof ik een visum met twee reismogelijkheden of zo. Vervolgens heb je een visum nodig voor Rusland. Als je naar een hotel of zo gaat "nodigt het hotel je uit". Als je naar een prive persoon gaat zoals in ons geval moet het visumbureau een uitnodiging regelen en dat kost geld. Maar: vraag het aan een visumbureau zoals V&V in Rotterdam. Die regelen het helemaal en goed. Je download enkele formulieren, vult die ZEER PRECIES (!!) in. Daarna stuur je het geheel op MET je paspoort en twee weken later krijg je alles per aangetekende post terug. TOP!

 6. #6
  Lid sinds
  22-01-2006
  Locatie
  Rotterdam
  Reacties
  42

   Re: Met de trein naar Moskou

  Hoe is de reis bevallen? Of ben je nog niet geweest?
  Anders hoor ik graag je ervaringen, voornamelijk de kosten en de mogelijkheid om een stop te maken in een stad.

  Gr, Richard

 7. #7
  Lid sinds
  22-12-2008
  Reacties
  6

   Re: Met de trein naar Moskou

  Richard,
  Het was een top-ervaring. We reizen veel maar dit sloeg alles. Tenminste als je van treinreizen houdt. Ik kopieer een vraaggesprek dat ik laatst had. Geeft antwoord op veel vragen:

  Gesprek via mail:

  * Kan je me vertellen waar je het ticket hebt gekocht en hoeveel het kost?
  Ik heb geboekt bij de Deutsche Bahn (die begrijpen het beter) tel 0049-180-5996633 . Kostte ca E 800,- met twee volwassenen retour vanaf Amsterdam.
  * Hoe ziet de coupé er uit?
  Slaapcoupe heeft twee bedden boven elkaar. Overdag worden die ingeklapt en is het onderste bed een bank. Verder is er een klein wastafeltje met warm en koud water (geen drinkwater) en een groot bagaderek. Op de grond ligt een persisch tapijtje. Airco. Groot is het niet.
  * Zit er een toilet in, of is dat op de gang? En de douche?
  2 Toiletten zijn in de gang. Geen douche.
  * Hoe zit het met de maaltijden?
  Tussen Berlijn en Warschou rijdt een goed Pools restaurant mee. Tussen Brest en Moskou een klein, gezellig, maar eenvoudig Russisch restaurant. De menukaart is in het russisch. Je krijgt koffie en thee bij je eigen wagenbeheerder en die heeft ook chocolade repen en bronwater. Het meenemen van iets eet- of drinkbaars kan handig zijn. Mijn wagenbeheerder had geen alkohol, broodjes of zo. Je kunt bij wagenbeheerders van andere rijtuigen nog wel eens wat lekkers kopen. Ik kocht in Keulen een vorstelijk ontbijt bij de wagenneheerder van een ruituig uit Basel dat inmiddels in de trein zat.
  De trein bestaat bij vertrek uit rijtuigen die naar allerlei verschillende bestemmingen gaan. Die worden gedurende de reis afgerangeerd. In plaats daarvan komen er andere rijtuigen bij.
  * Kan je me prijzen geven?
  E 800 2 pers retour
  * Wat kosten de visa die nodig zijn?
  E 400 hebben wij betaald maar dat kan voor jullie goedkoper zijn. Wij moesten een gefingeerde uitnodiging hebben omdat we geen hotel bezochten. We hebben uitstekende eraringen gehad met het Rotterdfamse visumbureau V & V Visumdienst. www.visumdienst.nl. Je hebt een visum nodig voor Wit Rusland (Belarus) (doorreis, dus twee maal geldig) en Rusland. Je vult een aantal formulieren in, stuurt het geheel met je paspoorten op en krijgt alles na twee weken terug. Let op. Bespreek even hoe lang je in Moskou blijft. Als dat langer dan 72 uur is moet je ook in Moskou iets laten stempelen. Let extreem goed op de datums van je reis. Belarus is heel stipt in geldigheid van visa.
  Wanneer is het licht buiten, zodat je wat kunt zien?
  Op de heenweg is het licht tot Keulen en dan weer vanaf Frankfurt / Oder tot halverwege Belarus. En dan is het weer licht vanaf halverwege het Russische stuk tot Moskaou.
  Terug is het alleen het eerste uur in Rusland licht en dan weer vanaf Minsk tot vlak voor Frankfurt / Oder. En dan wordt het in Keulen weer licht.


  Aandachtspunten:
  ·Neem voor doorreis in Belarus geen dure elektronica of zo mee (zie douanebepalingen Belarus)
  ·Neem een goed reisschema mee want dan kan je zien of je ergens langer stil staat en kan je een stukje lopen. Je weet ook een beetje waar je bent.
  ·In de trein kan je in Euro’s of Roebels betalen. Als je uitstapt heb je de locale munt nodig, die je altijd kunt pinnen. Ook Roebels kan je pinnen in het station van aankomst in Moskou.
  ·Neem informatie mee over je reisomgeving. Dan weet je waar je bent. Ik heb zelf een boekje gemaakt met informatie over elke stand waar de trein stopt. Info van Wikipedia gevist. Ik zal je dat boekje meesturen als bijlage.
  ·Vriendelijke wagenbeheerders spreken soms slecht engels of duits. Maar ze begrijpen je wel als jij Duits of Engels spreekt

 8. #8
  Lid sinds
  22-01-2006
  Locatie
  Rotterdam
  Reacties
  42

   Re: Met de trein naar Moskou

  Hartstikke bedankt, het is in ieder geval wel duidelijke informatie. Het lijkt mij ook zeker een hele ervaring die je nooit zal vergeten! Het scheelt wel behoorlijk in prijs met vliegen maar dat zal het wel waard zijn. Overigens zal een coupe voor 4 personen wel wat goedkoper zijn lijkt me...
  Heel apart dat je overal een ander restaurant hebt, maar ja wat is niet apart in Rusland ;-)
  En in dit geval lijkt het me wel verstandig om dit via V&V in rdam te doen want er komt wel meer bij kijken dan alleen een toeristenvisum voor Rusland. Normaal regel ik het visum zelf als ik naar Rusland ga, zonder tussenkomst van bijv. V&V

 9. #9
  Lid sinds
  22-12-2008
  Reacties
  6

   Re: Met de trein naar Moskou

  Voor de treinprijzen moet je gewoon de Deutsche Bahn eens bellen (tel zie boven). Aardige mensen die hun eindeloze best doen om een betaalbaar kaartje te regelen. Als je de reis lang van te voren weet kan je vroegboekkorting krijgen. Dat kan de wereld schelen.

  Of je trouwens met onbekenden in zo'n coupe wilt zitten weet ik niet. Moet je natuurlijk wel tegen kunnen.

  Succes,

 10. #10
  Lid sinds
  02-04-2009
  Reacties
  5

   Re: Met de trein naar Moskou

  Zo dan...die treinreis is best duur zeg! Ik vlieg meestal voor 250€ naar Moskou ,en stap daar op de trein naar Yekaterinburg (100€). Ik vind treinreizen ook leuk, maar totaal 1200€ vind ik wel aan de prijs!...:(

 11. #11
  Lid sinds
  22-01-2006
  Locatie
  Rotterdam
  Reacties
  42

   Re: Met de trein naar Moskou

  €1200 is inderdaad wel erg veel geld voor een retour Moskou met de trein. Zoals je al zegt is vliegen vaak goedkoper, maar de belevenis is denk ik wel groter met de trein.
  Zelf ben ik een keer met het vliegtuig naar Moskou gevlogen en daar een treinticket gekocht naar Cheboksary (aan de Wolga). Prima te doen zo.
  Hoe lang is de treinreis naar Yekaterinburg trouwens?

 12. #12
  Lid sinds
  02-04-2009
  Reacties
  5

   Re: Met de trein naar Moskou

  Rond de 25 uur dacht ik. We gaan ook niet echt naar yekaterinburg, maar als ik Toplaia Gora zeg, weet ook niemand waar dat is waarschijnlijk...

  Ons uiteindelijk doel is altijd Kachkanar midden in de Oeral...heerlijk daar!

  Dt is onze reis dan: De Russische vlaggetjes volgen, dat zijn de stations waar de trein stopt

  http://dovdmeer.do.funpic.de/album_pic.php?pic_id=2141

  (geen plaatjes hier?)

  en veel fotos's van Rusland: http://dovdmeer.do.funpic.de/album_cat.php?cat_id=16

 13. #13
  Lid sinds
  04-12-2006
  Reacties
  203

   Re: Met de trein naar Moskou

  Hoi,

  Heb de reis tien jaar geleden al gemaakt en het is inderdaad prachtig.
  Er zijn inderdaad allerlei mogelijkheden voor tussenstops.
  Je kunt de sites van www.tiaratours.nl of www.treinreiswinkel.nl eens bekijken.
  Dit zijn treinreisspecialisten en mocht je er niets boeken, dan kun je er wellicht wat inspiratie opdoen.
  Ik reis veel per trein en ik persoonlijk geef de voorkeur aan de inderdaad wat goedkopere tweede klas, met vier bedden.
  Je komt dan nog sneller in contact met medereizigers.
  Zorg dat je visum perfect is. Ik ben vorig jaar in Rusland uit de trein gegooid en een dag en een nacht vastgehouden (zonder water en brood), omdat mijn visum 00.58 minuten te kort was afgegeven.
  Ik kan je inmiddels dus uit ervaring vertellen dat je dat veel, heel veel problemen oplevert.
  Ik wil je alleen waarschuwen en niet afschrikken, de reis is prachtig. vooral doen.

  Succes en groet,

  Ton

 14. #14
  Lid sinds
  05-06-2009
  Reacties
  18

   Re: Met de trein naar Moskou

  met de trein naar moskou is dus te doen, maar ik zou verder willen, tot in wladivostok (of hoe je het ook schrijft in latijnse tekens) om precies te zijn.

  Het zijn nog maar dromen, maar is dit realistisch? ik spreek geen woord russich, maar kan mij behelpen in het nederlands, duits, frans en engels. Ik zou dan de trans siberie willen nemen en regelmatig uitstappen om dan 2 dagen later de trein verder te nemen. Ik ben zelfs aan het denken om vanuit londen te vertrekken of nog verder naar het westen proberen te geraken (west kust van wales ofzo) om dan eurazie volledig met de trein te doorkuisen.
  Terugkomen hoeft niet met de trein.
  vooral taal en visum (en als ik de prijzen hierboven zie ook geld) lijkt mij een probleem te zijn.

 15. #15
  Lid sinds
  01-05-2012
  Locatie
  Toronto.Canada
  Reacties
  8

   Re: Met de trein naar Moskou

  Als je treintickets koopt in Nederland en boekt een nacht Hotel in Moscow om dan door te gaan naar bejing op de trans Mongolian,is het dat dan voldoende om een Russisch Visum te krijgen met alleen een uitnodiging van het Russisch hotel en de treinkaartjes.?
  Kan die hoteluitnodiging een email copy zijn, of moet het origineel er zijn?($100 kosten om origineel per exprees)!!
  Krijg je dan een transit visum ? Wanneer tot tijd in rusland minder dan 10 dagen is?
  De 4 visas zijn het grootste probleem.
  Als je het andersom probeert ,Beijing Moscow Amsterdam ziet het er onmogenlijk uit.

 16. #16
  Lid sinds
  01-05-2012
  Locatie
  Toronto.Canada
  Reacties
  8

   Re: Met de trein naar Moskou

  Ik las dat treintickets amsterdam moskou pas 60 dagen van te voren te boeken zijn.Hoe lang van te voren kun je een email copy gestuurd krigen van de tickets,en wanneer zie je de eigenlijke tickets in verband met de benodigde visum aanvraag.(wij wonen in Toronto).
  Als je maar een nacht in moskou blijft en dan doorgaat per trein naar Beijing zou je een transit visum geldig voor 10 dagen moten kunnen gebruiken, maaar....
  Hoe gaat dat met het Russische Visum?
  1. Moet je wat over die ene nacht hotel vermelden?
  2.Is het aanvragen mogenlijk met alleen e mail copies van de tickets?
  3.helpt een brief van een nederlands reisbureu met route, betaling etc?
  Met de 4 visa die wij nodig hebben is Alleen China makkelijk.
  Voor de rest heb je alijd het visum van het vorige land eerst nodig.
  Om de reis anderom te doen is een nog grotere hoofdpijn.
  Appreciate alle tips.

 17. #17
  Lid sinds
  17-08-2015
  Reacties
  1

   Re: Met de trein naar Moskou

  Hallo, wij Gaan binnenkort ook naar Rusland met de trein en vroegen ons af of U jkvanrossum het boekje met de informatie over de steden waar men langsrijdt nog naar ons zou kunnen sturen

  -Venja
  Laatst aangepast door Armjacq : 17-08-15 om 16:15

 18. #18
  Lid sinds
  22-12-2008
  Reacties
  6

   Re: Met de trein naar Moskou

  Citaat Origineel gepost door Armjacq Bekijk Post
  Hallo, wij Gaan binnenkort ook naar Rusland met de trein en vroegen ons af of U jkvanrossum het boekje met de informatie over de steden waar men langsrijdt nog naar ons zou kunnen sturen

  -Venja
  Venja,
  Met genoegen maar het boekje is zes jaar oud en de doorgaande trein naar Moskou gaat niet meer. Ik zet het boekje in de bijlage.
  Bijgesloten bestanden Bijgesloten bestanden


Soortgelijke onderwerpen

 1. Trein naar Moskou, tips?
  Sjester in forum Rusland Forum
  Reacties: 5
  Laatste: 10-09-09, 00:17
 2. Man en vrouw gescheiden van Utrecht naar Moskou?
  pietervandenheuvel in forum Rusland Forum
  Reacties: 3
  Laatste: 01-02-09, 14:41
 3. Azië Maart-Juli van thailand naar Moskou
  minislowcar in forum Reisgenoten Gezocht!
  Reacties: 1
  Laatste: 09-01-09, 15:37
 4. Naar Moskou van 26 april tot 03 mei 2008?!
  Blueaces in forum Reisgenoten Gezocht!
  Reacties: 3
  Laatste: 10-04-08, 23:57
 5. Van Moskou Naar Beijing
  frank34 in forum Reisgenoten Gezocht!
  Reacties: 2
  Laatste: 10-09-05, 20:00
STEL EEN VRAAG | ALLE ACTIVITEIT - ACTIEVE TOPICS
Over ons
Ons Team
Helpdesk
Persberichten
Samenwerkingen
Aanmelden
Gratis Forumaccount
Reisaccount